Tukirengas:

Pekka Jauhiainen

Venäjän lähetystyöntekijä ja aluekoordinaattori / Pastori

Kuva:Pekka Jauhiainen

Yhteistyökirkkoni on Inkerin evankelis-luterilainen kirkko. Palvelen pääasiallisesti nuortenmedian parissa Vybor-työn päätoimittajana. Lisäksi toimin Viipurin seurakunnan ja siihen kuuluvan Svetogorskin (Enso) kappeliseurakunnan pastorina.

Vybor-mediatyö on aloitettu 2010 ja olen yksi työn aloittajista. Alussa keskityttiin lehtimediaan ja yhä vahvemmin on siirrytty tekemään nettisivuja ja siihen liittyviä materiaaleja. Vybor-mediatyö on kasvamassa myös Ukrainaan. Tavoitteena on palvella kaikkia venäjänkielisiä nuoria koko maailmassa. Internet antaa tähän mahdollisuuden. Nykyajan nuorille nettisivut on tärkein media. Tätä työtä tehdään, jotta voitaisiin löytää uusia nuoria ja syventää heidän suhdettaan Jumalan kanssa. Venäjällä nuorten keskuudessa tehdyn tutkimuksen mukaisesti netti on tärkein medioista.

Työn yksi ulottuvuus on se, että nuoret tehdessään materiaaleja toisille nuorille myös oppivat yhä vahvemmin kantamaan vastuuta kirkossa. Samalla he myös oppivat uusia taitoja, miten evankeliumia voidaan viedä eteenpäin.

Viipurissa ja Svetogorskissa palvelen jumalanpalveluksissa pari kertaa kuukaudessa. Lisäksi organisoin Svetogorskin työntekijöiden työvuorolistat; olen siis kappeliseurakunnan kappalainen. Tämä kappeliseurakunta toimii kolmen suomalaisen ja yhden paikallisen papin työpanoksella.

Harrastan hiihtämistä ja retkeilyä. Olen myös ollut tekemässä kahta musikaalia ja yhtä elokuvaa. Olen jo pitkään toivonut, että voisin käyttää myös näitä kokemuksia hyväkseni lähetystyössä. Medialähetystyötä tehdessä nämäkin kokemukset ovat voineet olla viemässä työtä eteenpäin.

Kiitän sinua, lähettäjäni, saamastani tuesta.

Pekan viimeisin uutiskirje
Lue Nuotan kummikirje

Lahjoitusvaihtoehdot

Liity tukirenkaaseen

Kuulumalla tukirenkaaseen saat ajankohtaista tietoa lähetin työstä. Saat myös viitenumeron, jonka avulla voit lahjoittaa lähetin työhön säännöllisesti tai sinulle sopivana aikana.

Täytä lomake ja sinulle lähetetään lisätietoa sekä lahjoitusohjeet.

Tiedustelut: Anna Poukka, (09) 2513 9220, anna.poukka@sley.fi

Lahjoita tukirenkaaseeni!

Lisätiedot:

Tämä on Läskit lähetykselle -lahjoitus:

Postinumeroa tarvitsemme tilastointiin.

Sähköpostin jättäminen on vapaaehtoista.

Emme luovuta tietoja ulkopuolisille.