Tukirengas:

Lasse Räty

Aluepastori / läntinen alue / osa-aikainen

Kuva:Lasse Räty

Olen Lasse Räty (s. 1967), puoliso, isä, pappa ja pastori. Opiskelut ja työt toivat aikanaan raumalaisen Helsingin ja Perhon kautta Nokialle, jossa asumme vaimoni Renatan kanssa. Kolme aikuista tytärtämme on naimisissa ja meillä on kolme lastenlasta. Teen lauluja sekä soitan ja laulan Savumerkki-yhtyeessä ja myös yksikseni. Musiikin lisäksi nautin liikunnasta ja lastenlasten kanssa touhuamisesta. Evankelisuus on ollut hengellinen kotini lapsuudesta saakka. Kolmisen vuotta Keski- Pohjanmaalla antoi tärkeän kokemuksen seurakuntatyöstä. Sleyn Pohjois-Hämeen piirin eri tehtävissä olen toiminut vuodesta 1995 ja vuoden 2021 loppuun olin Tampereen Luther-talon messuyhteisön paimenena.

Vuoden 2022 alusta alkaen olen toiminut aluepastorina. Tehtäviini kuuluvat jumalanpalvelustehtävät Sleyn läntisen alueen messuyhteisöissä, muut opetus-, julistus- ja sielunhoitotehtävät sekä Papan pyhikset leireillä, messuissa, perhekerhoissa ja netissä (katso YouTubesta Papan pyhis). Teen työtä 50% työpanoksella.

Vaikka suuri osa työstäni on esillä olemista vähintään yhtä merkittävää on se, mikä ei näy. Viipyminen Jumalan Sanan äärellä ja rukouksessa on iän myötä tullut tärkeämmäksi. Julkisen opettamisen lisäksi halua rohkaista ihmisiä henkilökohtaisesti. Unelmiakin löytyy: evankeliumin työ mediassa, kirjoittamalla ja edelleen myös musiikin kautta. Ja jos Jumala suo toivon vielä saavani palata opetuskäynnille Afrikkaan.

Tervetuloa rukoilemaan, tukemaan ja tekemään yhdessä evankeliumin työtä!

Lahjoitusvaihtoehdot

Liity tukirenkaaseen

Kuulumalla tukirenkaaseen saat ajankohtaista tietoa lähetin työstä. Saat myös viitenumeron, jonka avulla voit lahjoittaa lähetin työhön säännöllisesti tai sinulle sopivana aikana.

Täytä lomake ja sinulle lähetetään lisätietoa sekä lahjoitusohjeet.

Tiedustelut: Anna Poukka, (09) 2513 9220, anna.poukka@sley.fi

Lahjoita tukirenkaaseeni!

Lisätiedot:

Postinumeroa tarvitsemme tilastointiin.

Sähköpostin jättäminen on vapaaehtoista, emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille.