Tukirengas:

Kullervo Puumala

Musiikkisihteeri

Kuva:Kullervo Puumala

Olen Kullervo Puumala, Kaustisella 1952 syntynyt, nykyisin espoolainen kanttori ja director musices. Mottoni: ”Hyvä musiikki suoristaa selkää!” Vaimoni Irmeli toimii kotikylämme, Espooon Kalajärven esikoulun opettajana.

Sleyn musiikkisihteeriksi minut houkutteli Sibelius-Akatemiasta v. 1983 valmistuttuani silloinen sisälähetyssihteeri Pekka Kiviranta. En liene ollut paras hakija laaja-alaiseen toimeen, mutta satuin olemaan ainoa, eikä uutta hakua raaskittu järjestää... Pidän yhteyttä Sleyn paikalliskuoroihin ja lauluryhmiin pyrkien tukemaan niitä mm. kuoroleirien ja -kurssien avulla. Työ on rakasta paitsi hyvän hengellisen musiikin, myös upeiden ihmisten takia, joiden kanssa saan toimia. Johdan itse Helsingin Evankelista kuoroa vuodesta 1984. Kuorotyöni mottoja: ”Kuoro on aina enemmän, kuin parhaiden laulajiensa summa.” ja tästä seuraten: ”Kuoro, joka pyrkii kaikessa tekemään parhaansa, on vielä enemmän.” Solistin voi korvata, kuorolaista ei läheskään aina, siksi jokainen kuorolainen on tärkeä!

Olen sielultani seurakuntakanttori, Pyhän Sydämen kappelin kirkkomuusikko vuodesta 1992, Suur-Helsingin piirijohtaja vuodesta 1999. Haluan palvella musiikilla Kristusta ja hänen seurakuntaansa kotimaan lisäksi ulkosuomalaistyössä, vierailuin Ruotsissa, ja kuorokiertueiden kautta Venäjälle, Viroon Kanadaan ja USA:an. Kirjailija Eeva Takalan kanssa kokosimme Sleyhyn v. 2000 LAIKOS –draamaryhmän, jonka kanssa olemme esittäneet neljä musikaalia. Niiden tuotanto, sävellystyö sekä musiikinjohto ovat olleet vastuullani. Jos Jumala suo, jatkuu tämäkin työ aikanaan. Kuoroistaan ja Siionin kannel –laulukirjastaan tunnetun yhdistyksen musiikkisihteerillä riittää tehtävää myös laulukirjojen, nuottien, äänilevyjen ja lehtien parissa.

Pyhä Henki ”kutsuu, kokoaa, valaisee ja pyhittää” (Luther: Vähä katekismus) myös hengellisen musiikin kautta yhä uusia kuulijoita. Kutsumukseni on auttaa Häntä lahjoillani, armolahjoillani ja opituilla taidoillani. Musiikki voi avata sydämen Hänen työlleen ja siten johdattaa langenneen, itsessään kadotetun, mutta Kristuksen lunastaman ihmisen Taivaan Tielle.

Musiikkityö on yhdistyksen koko toiminnan läpäisevää vapaaehtoistyötä. Se tarvitsee tekijöitä, tukijoita, rohkaisijoita ja esirukoilijoita. Kutsun sinuakin mukaan lahjoillasi, armolahjoillasi ja taidoillasi, sekä rukoilemaan sen puolesta ja tukemaan sitä taloudellisesti.

Lahjoitusvaihtoehdot

Liity tukirenkaaseen

Kuulumalla tukirenkaaseen saat ajankohtaista tietoa lähetin työstä. Saat myös viitenumeron, jonka avulla voit lahjoittaa lähetin työhön säännöllisesti tai sinulle sopivana aikana.

Täytä lomake ja sinulle lähetetään lisätietoa sekä lahjoitusohjeet.

Tiedustelut: Anna Poukka, (09) 2513 9220, anna.poukka@sley.fi

Lahjoita tukirenkaaseeni!

Lisätiedot:

Postinumeroa tarvitsemme tilastointiin.

Sähköpostin jättäminen on vapaaehtoista, emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille.