Lahjoituskohde:

Kesäkeräys 2021: Koulutustyö Kaakkois-Aasiassa

Kuva:Kesäkeräys 2021: Koulutustyö Kaakkois-Aasiassa

AUNG MIN ON TEOLOGIAN OPISKELIJA Myanmarin Luterilaisen teologian instituutissa (MILT). Hän haluaa lähetystyöntekijäksi, ei ainoastaan Myanmarissa, vaan myös ulkomailla. Aung Min on yksi monista MILT:n nuorista, joka ei ole saanut lukion päästötodistusta.

Myanmarissa erityisesti maaseudulla koulutuksen taso on niin matala, että nuoret eivät läpäise valtion loppukokeita ja siksi nuorten tulevaisuus on umpikujassa. Käytännössä he voivat sen jälkeen työskennellä joko sukunsa pellolla tai ehkä he pääsevät suureen kaupunkiin ja saavat siellä pienipalkkaisen työpaikan, vaikka teehuoneen tarjoilijana. Nyt opiskelijoilla on jäänyt jo yksi lukuvuosi väliin koronakriisin takia ja toinen vuosi jäänee toteutumatta vallankaappauksen takia. Vaikeuksista huolimatta Aung Min on hiljattain siunattu Pohjois-Myanmarissa seurakuntansa nuorisopapiksi ja hän haluaa jatkaa opintojaan.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys tukee Myanmarin pientä luterilaista kirkkoa (LCM) muun muassa järjestämällä koulutusta MILTissä. Vallankaappauksen takia työn tulevaisuus on hämärän peitossa. Myös muiden Kaakkois-Aasian maiden pienet luterilaiset kirkot tarvitsevat tukea, jotta voivat vahvistaa seurakuntalaistensa luterilaista identiteettiä ja kouluttaa uusia työntekijöitä kirkkoihinsa. Sley on saanut uuden yhteistyökutsun Indonesiaan, ja lähettimme kartoittavat parhaillaan mahdollisuuksia vastata kutsuun. Kaakkois-Aasian maiden nuoret tarvitsevat koulutusta.

Tule mukaan auttamaan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta! Helene ja Joona Toivanen toimivat Sleyn lähetteinä Kaakkois-Aasiassa. He organisoivat ja kehittävät luterilaisten kirkkojen työtä tukevaa koulutusta.

Auta nyt tässä tärkeässä työssä!

Lahjoitusvaihtoehdot

Lahjoita tähän kohteeseen!

Lisätiedot:

Postinumeroa tarvitsemme tilastointiin.

Sähköpostin jättäminen on vapaaehtoista, emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille.