Lahjoituskohde:

Joulukeräys 2018

Kuva:Joulukeräys 2018

Auta meitä antamaan toivo ja tulevaisuus Kenian orpolapsille


Brendan tarina

Brenda syntyi vuonna 1996. Hänen vanhempansa kuolivat tytön ollessa nuori ja hän kasvoi tädin perheessä. Koulunkäynti oli Brendalle haastavaa eikä se aina oikein tahtonut kiinnostakaan. Muut asiat olivat murrosiän haasteissa paljon mielenkiintoisempia kuin läksyt. Peruskoulukin jäi kesken. Brenda pääsi mukaan orpolapsityön tuen piiriin vuonna 2007. Tytön kummit muistivat häntä niin taloudellisella tuella kuin rukouksin. Hankkeen tuella Brenda opiskeli itselleen ammatin ja valmistuttuaan kauneudenhoitajaksi hän jäi pois hankkeen taloudellisen tuen piiristä vuonna 2014. Tällä hetkellä Brenda on naimisissa ja hänellä on pieni lapsi. Hän on saanut jäädä töihin koulun yhteydessä olevaan kauneushoitolaan ja on kiitollinen siitä, että kaikkien haasteiden jälkeen hänen elämänsä on nyt järjestyksessä.


Trezerin tarina

Trezerin äiti kuoli, kun tyttö oli vasta alle kahden vuoden ikäinen. Pian äidin kuoleman jälkeen hän muutti Matongon orpokotiin asumaan. Siellä hän sai kasvaa hyvässä hoidossa vuoteen 2016 joulukuuhun asti. Silloin enon perhe tuli hakemaan tytön luokseen asumaan. Eno ja hänen vaimonsa ovat ottaneet Trezerin omaksi lapsekseen ja tyttö käyttää heistä nimeä äiti ja isä. Diakonissa Agnes seuraa perheen tilannetta kotikäynnein, sillä Trezer on orpolapsityön tuen piirissä mukana. Hänellä on kummit Suomessa, jotka rukoilevat tytön puolesta ja tukevat häntä taloudellisesti. Tammikuussa Trezer aloittaa peruskoulun kolmannen luokan. Hän käy säännöllisesti sunnuntaisin kirkossa perheensä kanssa ja osallistuu pyhäkouluun, jossa hän saa oppia lisää Jeesuksesta. Myös orpolapsityön tapaamisissa hänelle ja huoltajalle opetetaan rakastavasta Vapahtajastamme.


Johnin tarina

John on syntynyt vuonna 2005 ja hän oli tänä vuonna lukion ensimmäisellä luokalla sisäoppilaitoksessa, jotka ovat Keniassa todella suosittuja. Lukio kestää Keniassa neljä vuotta. Hän tuli orpolapsityön tuen piirin vuonna 2012. Johnin molemmat vanhemmat ovat kuolleet. Hän sai kasvaa tädin perheessä tähän syksyyn saakka, mutta valitettavasti nyt myös täti kuoli kesken vuoden viimeisen lukukauden. John matkusti tädin hautajaisiin koulusta yhdessä opettajansa ja koulutoverinsa kanssa. Nuorella miehellä on ollut elämässään paljon surua. Diakonissa Rosemary seuraa pojan elämää ja on hänen tukenaan. Johnilla on suomalainen kummi, joka rukoilee pojan puolesta ja jonka tuella maksetaan Johnin koulumaksut sekä rahaa ruokaan. John on ollut hyvin lahjakas koululainen jo peruskoulusta lähtien ja hänellä on haaveena päästä yliopistoon opiskelemaan. Orpolapsityön tuella hänen on mahdollista toteuttaa unelmansa.


Sleyn orpo-ohjelma Keniassa auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria saamaan elämälleen tulevaisuuden ja toivon. Osallistumalla joulukeräykseen mahdollistat heille aineellisen turvan, koulutuksen sekä kaikkein tärkeimmän: sanoman rakastavasta Vapahtajasta.

Kiitos antamastasi lahjastasi orpolapsille!

Lahjoitusvaihtoehdot

Lahjoita tähän kohteeseen!

Lisätiedot:

Postinumeroa tarvitsemme tilastointiin.

Sähköpostin jättäminen on vapaaehtoista, emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille.